1 Temmuz 2018 Pazar

Çiftlik Bank Türevlerine Dikkat

Tüketici Birliği Federasyonu Tarafından Ülkenin En Önemli Sorunlarından Birinin Yoksulluk Olarak Belirtildiğini Söyleyen Bandırma Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Mehmet Tanrıkut, Bu Yoksulluğun Da İnsanları Dolandırıcı Şebekelerine İttiğini Vurguladı.

Şu an Türkiye’de aktif olarak faaliyet gösteren en az 11 tane daha Çiftlik Bank benzeri yapılaşmaların olduğunu söyleyen Bandırma Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Mehmet Tanrıkut tüketicileri uyardı. Giderek büyüyen yoksullaşmanın Çiftlik Bank türevi dolandırıcılık şebekelerine yönelen insan sayısını arttırdığını dile getiren Tanrıkut, hükümetin bu tür yapılaşmalara acil el atması gerektiğini ifade etti.

Konuşmasında bir Tüketici Bakanlığı kurulması gerektiğini de belirten Tanrıkut, şu sözlere yer verdi, “Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, Konsey toplantısında yaptığı değerlendirmede, ülkenin en önemli sorununun yoksullaşma olduğunu söyledi.

Yoksullaşmanın beraberinde gelir dağılımı adaletsizliğini artıyor. Açlık ve yoksulluk sınırındaki artış ürkütücü boyutlarda. Gelir dağılımı adaletsizliği de giderek keskinleşmektedir. Bu sürecin doğal sonucu sınıf atlama, yoksulluğunu dindirme telaşında olan tüketicilerin Çiftlik Bank ve benzeri dolandırıcılık şebekelerinin eline düşmeleridir. 24 Haziran seçimleri sonrasında göreve gelecek olan iktidarın en önemli işi, yoksullaşma sürecine çare bulmaktır.

Çiftlik bank olayında asıl suçlu gerekli denetimi yapmayan kamu otoritesidir. Arkalarında hangi mafya şebekesinin olduğu bilinmeyen birtakım insanlar para toplayıp tüketicileri dolandırırken, ne Bakanlık, ne BDDK, ne SPK olaya müdahil olmamış, fatura tüketicinin saf olmasına çıkarılmıştır.

Tüketici Örgütleri Genel Başkanı Fuat Engin konseyde yaptığı konuşmada yıllardır bahsettiği Tüketici Bakanlığının kurulması gerektiğini belirtmişti. Tüketici sorunlarını çözümlemek için, tüketicileri mağdur etmemek için Tüketici Bakanlığı kurulması artık zorunlu hale gelmiştir. Ayrıca hükümetlerin Tüketici dernekleri ve federasyonlarını kamu dernekleri statüsü içerisine alıp desteklemeleri gerekmektedir.”

Ahmet Türkmen-Umut Sunci, 12.05.2018 Bandırma Yaşam
http://www.bandirmayasam.com.tr/HD22762_ciftlik-bank-turevlerine-dikkat.html

Hiç yorum yok: