27 Ocak 2020 Pazartesi

“Elazığ/Malatya Depremi Sınavı…”

Elazığ/Malatya Depremi sonrasındaki gelişmeleri değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz; “ülke olarak bu depremde yaşanan gelişmeler umut vericidir” dedi. 

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır:

Hepimizi acıya boğan Elazığ/Malatya Depremi nedeniyle yaşamını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Ülkemizin başı sağolsun.

Depremden oldukça kısa bir süre sonra, son derece hızlı ve etkin bir şekilde başlayan arama-kurtarma çalışmaları, deprem nedeniyle dışarda kalan binlerce insanın barınma, gıda ve sağlık gereksinimlerinin planlı bir şekilde karşılanmaya başlamış olması, daha önce yaşanan deprem felâketlerinden ülke olarak olumlu dersler çıkarıldığını göstermektedir. Onlarca yurttaşımızın enkazdan sağ olarak kurtarılması, bu sınavı başarıyla verdiğimizin somut örneğidir.

Öte yandan yaşanan felâket sonrasında, ülkemiz insanının göstermiş olduğu dayanışma ve birlik duygusu, mutluluk kaynağıdır.
Tüketici Birliği Federasyonu, acıda ortaklaşma ve dayanışma duygusunu içtenlikle desteklemektedir.

Büyük bir kentlerimizde yaşanması olası, daha şiddetli ve yıkıcı bir deprem ile ölçek, kapsadığı coğrafya ve etkilenen nüfus bakımından kıyaslamak mümkün olmamakla birlikte, deprem için devletin ve sivil toplumun geçmişten bugüne olumlu adımlar attığı ve hazırlık yapıldığı somut olarak ortadadır. Bu konuda düşünen, planlayan, hazırlık yapan görevli, sorumlu, yetkili, kamu ve sivil tüm kişilere teşekkür ediyoruz.

Ülke gündeminde olan İstanbul Depremi için yapılan hazırlıklara yön verecek Elazığ/Malatya Depremi sınavı sonrası, Tüketici Birliği Federasyonu olarak; 
1-Marmara bölgesindeki yerleşimin azaltılması,
2-Marmara bölgesindeki ticaret, sanayi ve finans yoğunluğunun Anadoluya hızlı bir şekilde taşınması,
3-Depremin değil binaların öldürdüğü gerçeğinin bir kez daha anlaşılmış olması nedeniyle merkezi yönetim/yerel yönetim işbirliği ile kamu ve özel tüm bina stokunun depreme dayanıklılık taramasından geçirilmesi, depreme dayanıklılık testinden geçemeyen binaların yıkılması veya iyileştirilmesi konusunda sıfır tolerans ilkesiyle hareket edilmesi,
4-Arama-kurtarma ve deprem sonrası yardımlar için başta AFAD olmak üzere kamu ve sivil oluşumların yeteneklerinin geliştirilmesi için kamu kaynaklarının arttırılması gerekliliğini bir kez daha önemle hatırlatıyoruz.

Mehmet Bülent Deniz

Tüketici Güven Endeksi yerinde saydı

TÜİK, Tüketici Güven Endeksi'ni açıkladı. Açıklanan veriye göre tüketici güveni 58.82 oldu. Bir önceki ay olan 2019/Aralık ayında bu rakam 58.77 olarak açıklanmıştı. Açıklanan bu veri ne anlama geliyor? Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz anlatıyor.




23.01.2020, Tüketici Postası, https://www.tuketicipostasi.com/tuketici-guven-endeksi-yerinde-saydi/5625/