1 Aralık 2010 Çarşamba

"Telekomünikasyon Sektöründe Rekabeti, Siyasi İrade Engelliyor"


Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER)'nin 6. Genel Kurulunda konuşan Tüketiciler Birliği Kurucu Genel Başkanı ve Tüketici Hakları Uzmanı Mehmet Bülent Deniz; "sektördeki tam rekabeti, siyasi irade engellemektedir" dedi.


Ankara ODTÜ Mezunları Derneği'nin Vişnelik tesislerinde gerçekleştirilen TELKODER Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen, moderatörlüğünü turk.internet.com genel yayın yönetmeni Füsun Nebil'in yaptığı ve konuşmacı olarak BTK Eski Kurul Üyesi A. Reşit Gülhan, Ulaştırma Bakanlığı Eski Müsteşarı Tahir Dengiz, TELKODER Üyesi Ç. Hakan Kural'ın katıldığı "Telekomünikasyon Sektöründe Serbestleşme ve TELKODER Çalışmaları" başlıklı panelde konuşan Tüketiciler Birliği Kurucu Genel Başkanı ve Tüketici Hakları Uzmanı Mehmet Bülent Deniz, geçmişten bugüne telekomünkasyon sektöründe yaşanan serbestleşme sürecinin tüketiciye sağladığı yararları ve beklentileri açıkladı.

2000'li yılların başına başlayan serbestleşme sürecinin ilk aşamalarında siyasi iktidarın süreci olumlu olarak geliştirdiğine değinen Deniz, son yıllarda siyasi iktidarın bu sürecin önünü kesen uygulamalarının arttığına ve tam serbestleşmenin bir türlü gerçekleştirilemediğini, bu nedenle ülkemiz tüketicisinin hala en pahalı ve yavaş iletişimi satın almak zorunda kaldığına dikkat çekti.

Bilgi Teknolojileri Kurulu (BTK)'nun da yanlı ve eksik kararlara imza atması nedeniyle tüketicinin mağdur olduğuna değinen Deniz; "tüketicinin iletişim firmaları ile yaşadığı sorunlara gereken duyarlılığı göstermeyen BTK., tüketicinin hak arama isteğini köreltmektedir" dedi.