9 Ağustos 2015 Pazar

Dolandırıcıların Yeni Yöntemi Şoke Etti

Telefon yolu ile yapılan dolandırıcılık yöntemlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Dolandırıcılar şimdi de Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı M. Bülent Deniz’in adını kullanıyor.

TBF Genel Başkan vekili Av. İbrahim Güllü konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz günlerde örgütümüze ulaşan tüketiciler; 0 216 998 99 44 nolu telefondan aranarak, Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz’in önerdiği sağlık sigortasını geçtiğimiz günlerde kendilerinin yaptırmış olduğu, ancak prim borcunu ödemedikleri için temerrüde düştükleri ve acilen ödeme yapmazlarsa, haklarında icra takibi yapılacağının söylendiğini belirtmişlerdir” dedi.

Bülent Deniz’in son 20 yıldan beri tüketici hakları konusunda çalışmalara yürüttüğüne işaret edilen açıklamada konu ile ilgili yarın savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı kaydedildi.

TÜKETİCİLER DİKKATLİ OLSUN
Güllü tüketicileri de uyararak açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Tüketicilerin, TBF Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz’in ismi verilerek yapılan aramalara, para taleplerine karşı dikkatli olmalarını, itibar etmemelerini, bu konuda örgütümüze gerekli bilgileri vererek, dolandırıcılık yapan şebekenin yakalanmasına yardımcı olmalarını rica ediyoruz. Öte yandan telefon yoluyla tüketicileri aldatarak dolandıran suç şebekelerindeki artışın kolluk kuvvetleri ve Cumhuriyet Savcılıkları tarafından yakından izlenmesi ve suç şebekelerine karşı daha etkin çalışma yapılarak, suçluların yakalanması, cezalandırılması gerektiği konusunu ilgililerin dikkatine sunuyoruz.”

Dinçer Gökçe, 09.08.2015 Hürriyet http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/29765295.asp