17 Haziran 2012 Pazar

İslam Hukuku ve Modern Hukukun Harmonisi: Malezya Örnekliği

SEMİNERE DAVET

"İslam Hukuku ve Modern Hukukun Harmonisi: Malezya Örnekliği"
MAZLUMDER İstanbul Şubesi olarak Sosyal bir etkinlik için Türkiye'ye gelen Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Rektörü ve Hukuk Profesörü Zaleha Kamaruddin ile "İslam Hukuku ve Modern Hukukun Harmonisi: Malezya Örneği" konulu bir seminer gerçekleştiriyoruz. 

Seminerde MAZLUMDER İstanbul Şube Eski Başkanı ve Mütevelli Heyeti Üyesi Av. İ. Şadi Çarsancaklı ve MAZLUMDER Hukuki Yardım Merkezi Eski Başkanı Av. M. Bülent Deniz, konuğumuz ile Karşılaştırmalı Hukuk ve Malezya'da Özel Hukuk alanında tercih edilen İslam Hukuku ile ilgili sistemi konuşacaklar.
Tüm üye ve gönüllülerimiz davetlidir.
MAZLUMDER İstanbul Şubesi
Tarih: 17 Haziran Pazar
Saat:17.00 - 19.00
Yer: İnsan ve Medeniyet Hareketi - Eyüp Merkez Mahallesi, Silahtarağa Cad. No:12, Eyüp
Tel: 0212 501 31 71
PROF. DR. ZALEHA KAMARUDDIN KİMDİR?
Prof. Dato' Sri Dr. Zaleha Kamaruddin lisans eğitimini Malaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde, Yüksek Lisans eğitimini Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde Karşılaştırmalı Hukuk alanında, ileri diplomasını İslam Hukuku ve Uygulamaları alanında, Doktorasını da Londra Üniversitesi'nde Karşılaştırmalı Hukuk alanında tamamlamıştır. 1986'da Malaya Yüksek Mahkemesi'nde avukat ve dava vekilliği görevlerine atanmıştır. Şuanda rektör olarak görev yaptığı Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde 27 yıldan fazla süredir çeşitli görevlerle hizmet vermiştir. Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'ne rektör olarak seçilmeden önce aynı üniversitenin Hukuk Fakültesi'nde dekanlık ve Malezya İslam Anlayışı Enstitüsü'nde Genel Müdür Yardımcılığı yapmıştır.
Prof. Dr. Zaleha Kamaruddin Malezya Başbakanlık Diyanet İşleri bünyesinde İslam Hukuku ve Sivil Hukuk'ta Teknik Komite üyesidir ve Milli Din İşleri Konsili'nde de seçilmiş üyedir. Kendisi ayrıca Aile Hukuku uzmanı olarak Kadın, Aile ve Toplum Gelişme Bakanlığı tarafından da Milli Kadın Danışma Konsili'ne konsil üyesi olarak, NAM Kadın Güçlendirme Enstitüsüne de teknik kurul üyesi olarak atanmıştır. 2008 de Birleşmiş Milletler Gelişim Programı bünyesinde çalışmış, 2009'da Lordlar Kamarasında tebliğ sunmak üzere misafir edilmiştir.
Aile hukuku, çocuk hakları ve kadın hakları üzerine yayınlanmış 20 kadar kitabı, 200 den fazla makalesi bulunmaktadır.