4 Haziran 2019 Salı

Ürün güvenliği sağlandığında, tüketicinin yaşam kalitesi artar

Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Ürün Güvenliği, Piyasa Gözetimi ve Denetimi ile Uygunluk Değerlendirmesi Alanlarında Farkındalığın Artırılması için Teknik Destek Projesi’nin 2. Yürütme Kurulu Toplantısı, 16 Mayıs 2019 tarihinde Ticaret Bakanlığı merkez binasında gerçekleştirildi.

Ürün güvenliği, piyasa gözetimi ve denetimi ile uygunluk değerlendirmesi alanlarındaki farkındalığın artırılması için, Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen teknik destek projesi kapsamında yapılan eğitim ile anket çalışmaları ve sürdürülecek olan çalışmalar ile ilgili bilgilendirmenin yapıldığı toplantıya, Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) ve Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) Genel Başkanı Aziz Koçal ile Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz de katıldı.

Tüketicinin sağlık ve güvenliğinin korunması için, ürün güvenliğinin çok önem arz ettiğini ve tüketici kadar, üretici ve ithalatçının da bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Koçal, “Tüketicinin ürün güvenliği hakkında bilinçlendirileceği çalışmalar tüketici örgütleri ile yapılmalıdır” dedi.

Tüketicinin sağlık ve güvenliğinin korunması için, etkin ve etkili denetimlerin sürekli yapılması gerektiğini belirten Koçal, “Yapılan denetimlerin sonuçları, tüketicinin bilgileneceği şekilde ilan edilmelidir. Ürünlerin etiketini okuma alışkanlığı doğrultusunda da gerekli çalışmaların yapılması ve tüketicinin bilinç seviyesinin artması gerekir” diye konuştu.

16.05.2019, Nilüfer Tuba Akman Tüketici Postası