12 Mayıs 2019 Pazar

Deniz: Yakından takip ediyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle para cezasına çarptırılan sürücüler ile ilgili durumun düzeltileceği müjdesini verdi. Konuyu Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz’e sorduk.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile ilgili yaklaşık 2 aydır, Tüketici Birliği Federasyonu’nun yakın takibinde olan mağdurlara nihayet bir umut ışığı doğduğunu belirten Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Bülent Deniz, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının az önce yapmış olduğu, durumunun düzeltileceği yönündeki açıklamaları memnuniyetle karşıladık” dedi.

“Mağdurlar çok güzel bir örgütlenme örneği verdi”
Sivil toplum örgütlenmesi olarak, vatandaşın mağduriyeti ile ilgili harekete geçtiği ve bir araya geldiği çok güzel bir sosyal durumun da yaşanmış olduğunu aktaran Deniz, “Birbirini hiç tanımayan, çok farklı sosyo-ekonomik kültür yapısında yaşayan insanlar, aynı mağduriyet ekseni etrafında 2 aydır çok güzel bir örgütlenme örneği verdiler. Seslerini hem kamuoyuna hem de karar verici mekanizmalara duyurmaya çalıştılar. Tüketici Birliği Federasyonu olarak iki aydır yakın takip ettiğimiz bu mağdurlarla ilgili, biz de iyi bir sonuç çıkmış olmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Anlaşılan o ki, yüksek Seçim kurul kararından sonra bir yandan o kararın doğal sonucu, bir yandan da ortadaki mağduriyetin gerçekten çok büyük olması ve insanların sıkıntılarının giderilmesi anlamında olumlu bir adım atılacak. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Mağdurlarla beraber konu olumlu sonuçlanıncaya kadar takip etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

12.05.2019, Nilüfer Tuba Akman, Tüketici Postası
https://www.tuketicipostasi.com/deniz-yakindan-takip-ediyoruz/4826/

#koprugecismagdurlari nın cezaları giderek büyüyor

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden yasak geçiş yaptıkları gerekçesiyle araç sahiplerine kesilen ceza miktarı astronomik miktarlara ulaştı. Konuyla ilgili olarak Tüketici Postası’na açıklama yapan Tüketici Birliği Federasyonu Genel başkanı Mehmet Bülent Deniz, oluşturdukları veri tabanında şu anda 980 kişi ve bu kişilere kesilen idari para cezasının 12 milyon liraya ulaştığını söyledi.

Kesilen cezaların, yasaklama kararının duyurulmadığı, kesilen cezaların aylarca bekletilerek tebliğ edilmeye başlanması nedeniyle araç sahiplerinin bu süre içinde defalarca geçiş yasağını ihlâl ettiklerini belirten Deniz; “Tüketici Birliği Federasyonu olarak, halen dahi bu gelişmelerden haberdar olmayan, cezaları tebliğ edilmeyen binlerce araç sahibinin olduğunu biliyoruz. Olay kamuoyunda duyulmaya başladıkça ve kesilen cezalar tebliğ edildikçe mağdur sayısının daha da artacağını ve kesilen cezaların da, katlanarak büyüyeceğini öngörüyoruz” dedi.

Yasak kapsamına giren araç sahiplerinin tebligat yapılmasını beklemeden E-devlet ve KGM üzerinden sorgulama yaparak, haklarındaki işlemleri öğrenmelerini öneren Mehmet Bülent Deniz, adeta tuzak kurularak geleceklerine ipotek konulan binlerce mağdur için yetkililerin acilen harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

05.05.2019, Tüketici Postası