12 Temmuz 2011 Salı

"Danıştay Kararına Uymayan Bankalar Var!.."



Danıştay, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF)’ndaki yüzde beş oranındaki artışın, 28 Ekim 2010 tarihinden önce kullanılan kredilere uygulanmasına, “DUR” dedi.

BloombergHT TV. de konuyu değerlendiren Tüketiciler Birliği Kurucu Genel Başkanı ve Tüketici Hakları Uzmanı Mehmet Bülent Deniz; “Danıştay’ın verdiği yürütmeyi durdurma kararına uymayan bankalar var” dedi.

Karar ile bankaların 28 Ekim 2010 tarihinden önce tüketicilere kullandırdıkları kredilere uyguladıkları KKDF oranının, eskisi gibi yüzde on olarak uygulanması gerektiğini belirten Deniz; yürütmeyi durdurma kararına kadar tüketiciden haksız olarak alınan fazla paranın iadesi için tüketicinin talepte bulunması gerektiğine işaret etti.

Bu konuda bugüne kadar alınan yüzlerce Tüketici Sorunları Hakem Heyeti kararı olduğunu söyleyen Tüketiciler Birliği Kurucu Genel Başkanı ve Tüketici Hakları Uzmanı Mehmet Bülent Deniz; “karar tüm bankalar için bağlayıcı olmasına rağmen bazı bankaların haksız parayı tahsil etmeye devam ettiklerine ilişkin tüketicilerin yaygın şikayetleri vardır. Bu konuda Bankacılık Düzenleme Kurulu (BDDK) gerekli denetim görevini yapmalıdır. Öte yandan karara rağmen kendisinden hala yüzde onbeş oranında KKDF. tahsil edilen tüketiciler ile yürütmeyi durdurma kararından sonra bu uygulama sona ermiş olsa bile karardan önce kendisinden fazla para tahsil edilen tüketiciler, bulundukları ilçedeki Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine başvuru yaparak, fazla yapılan tahsilatın iadesini sağlamalıdırlar” dedi.