28 Eylül 2017 Perşembe

Tüketici yargıya gidiyor

Tüketici dernekleri planlanan yüksek vergilerin eşitlik ve adalet ilkesine aykırı olduğunu açıkladı. TÜSODER Başkanı Aydın Ağaoğlu "Karar netleşirse bu iş Anayasa Mahkemesi'ne kadar gider" dedi.

Maliya Bakanı Naci Ağbal'ın önceki gün açıkladığı yüksek vergi oranlarıyla ilgili en büyük tepkiyi tüketici dernekleri verdi. Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu özellikle yüzde 40'lık MTV tüketici haklarına aykırı olduğunu açıklayarak itiraz için yargıya başvuracaklarını söyledi. Ağaoğlu "Buna sessiz kalmamız düşünülemez. Muhalefete de çağrıda bulunuyoruz" dedi.

TÜM YOLLAR AÇIK
Tüketicilere ayrıca bireysel olarak da vergi mahkemelerine itiraz etmesi konusunda çağrıda bulunan Aydın Ağaoğlu "Mahkemeler reddederse danıştaya gidilir. Oradan da sonuç çıkmazsa Anayasa Mahkemesi'ne gidilir. Biz TÜSODER olarak tüm yolları deneyeceğiz. Mahkeme süreçleri mevcut durumda uzun sürse de bu istikamette itirazlarımız aralıksız sürecek."

SÜREKLİ YÜK BİNİYOR
Böyle bir vergi oranının kabul edilmesinin insan haklarına aykırı olduğuna dikkat çeken Aydın Ağaoğlu "Tüketici vergi yükünün azaltılmasını beklerken sürekli yük biniyor. Kanunlara göre herkes mali gücü ayarında vergilere katkı sağlar. Ama burada sürekli bir dengesizlik yaşanıyor. Susma hakkımızı asla kullanmayacağız" sözlerinde bulundu.

KONUTA NEDEN YOK?
Tüketiciler Birliği Federasyonu Başkanı Bülent Deniz de "Şu an bakanlar kuruluna intikal etmiş bir durum yok. Bu yüksek vergi artışı yurttaş haklarına aykırı. Kanun vergide adaletli olunması gerektiğini söylüyor. Enflasyon oranında bir artış kabul edilebilir. Ancak neden hep Motorlu taşıtlar vergisi ve sigara böyle artışlar oluyor da konutta olmuyor, bu da sorgulanmalı" dedi.

Murat Gülderen, 28.09.2017 Posta http://www.posta.com.tr/tuketici-yargiya-gidiyor-haberi-1337050