18 Kasım 2014 Salı

Yatırım Yapmak İçin En Az 3 Ay Bekleyin!

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, tüketicilere uyarıda bulundu. Deniz, "Yatırım yapmak için en az 3 ay bekleyin" dedi.
 
Antalya’daki tüketici derneklerini ziyaret eden Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, ekonomiyle ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Tüketicilere 3 aylık dönem için çeşitli önerilerde bulanan Deniz, hane halkı borçluluğunun yüksek olduğu bir ülkede tüketicilerin yeni borçlanmalara girmemesi gerektiğini belirtti. Değerlendirmelerine devam eden Deniz, “Bin liralık kredi kartı borcunun asgari tutarda ödemelerle ancak 54 ayda kapatabilirsiniz. Bin liralık bir borç için bankalara 54 ay çalışmak zorunda kalındığı bir ülkede yaşıyoruz. Bankalara satılan bir ülke konumuna düşmüşüz. Kredi kartlarına teslim edilen bir ülkede yaşayan biz tüketiciler, banka borçlarını mümkün mertebede artırmamak için gayret etmeliyiz. Tüketiciler, zorunlu harcamalar dışında araba, ev, elektronik eşya gibi yatırım kararlarını tekrardan gözden geçirmelidir” diye konuştu.
 
Tüketici yoksullaşıyor
Hükümetin maaşlara enflasyon oranı kadar zam yaptığını ve bunun da tüketicilerin her geçen gün yoksullaşmasına neden olduğunu söyleyen Deniz, “Merkez Bankası başkanı dahil olmak üzere ekonominin bütün aktörleri enflasyon hedeflerinin yukarı yönde seyrettiğini açıkladılar. Gıda üretiminde büyük sıkıntılar yaşanacağı ve dolayısıyla gıda fiyatlarında artışın yaşanabileceği endişesini taşımaktayız. Öte yandan Eylül ayında elektriğe yapılan zam da etkisini bu aylarda göstermeye başladı” dedi. Tüketici güven endeksinin Ekim ayında yüzde 4.9 oranında düştüğünü hatırlatan Deniz, bunun sebeplerini ise şöyle değerlendirdi: “Bu düşüşün sebepleri ülkemizin Güney sınırında yaşanan sıcak gelişmeler, ülkemizin bir sıcak savaş içerisine düşme ihtimali, yeni hükümetin güven oluşturmaması ve tüketiciler adına atılması gereken adımların atılmamasıdır.”