21 Şubat 2020 Cuma

Avrasya Tüneli ücreti için Ticaret Bakanlığına başvurduk

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine yapılan zammı değerlendiren Tüketici Konfederasyonu Girişimi Dönem Sözcüsü Aziz Koçal; “akıldışı bu zam için Ticaret Bakanlığı’na başvurduk” dedi.

Tüketici Konfederasyonu Girişimi Dönem Sözcüsü Aziz Koçal şu açıklamayı yapmıştır:

Bilindiği üzere Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine 01.02.2020 tarihinden geçerli olmak üzere zam yapılmış ve tek yön geçiş ücreti, otomobiller için 36,40 TL., minibüsler için 54,70 TL. olmuştur.

Kamusal nitelikteki bu hizmete yapılan zam, her türlü ekonomik değerlendirmenin ötesinde, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının çok üzerindedir.

Ülke ekonomisinde 2018 yılında yaşanan kur şoku sonrasında Ticaret Bakanlığı tarafından, Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile; “Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapmak” haksız ticari uygulama olarak kabul edilmiş ve yaptırıma bağlanmıştır.

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF), Tüketici ve Çevre Dernekleri Federasyonu (TÜÇEDEF) ve Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF)’in oluşturduğu Tüketici Konfederasyonu Girişimi olarak; yapılan bu zam nedeniyle gerekli incelemelerin yapılarak, yaptırım uygulanması istemiyle Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapılmıştır. İlgili kamu otoritesinin bu başvurumuz üzerine zammın haksız olduğuna ilişkin sonuca ulaşacağı, yaptırım uygulayacağı ve tüketiciden büyük tepki çeken bu zammın geri alınacağı inancındayız.

Tüketici Konfederasyonu Girişimi adına
Dönem Sözcüsü
Aziz Koçal

Ticaret Bakanlığı Başvurusu


Hiç yorum yok: