12 Mayıs 2019 Pazar

#koprugecismagdurlari nın cezaları giderek büyüyor

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden yasak geçiş yaptıkları gerekçesiyle araç sahiplerine kesilen ceza miktarı astronomik miktarlara ulaştı. Konuyla ilgili olarak Tüketici Postası’na açıklama yapan Tüketici Birliği Federasyonu Genel başkanı Mehmet Bülent Deniz, oluşturdukları veri tabanında şu anda 980 kişi ve bu kişilere kesilen idari para cezasının 12 milyon liraya ulaştığını söyledi.

Kesilen cezaların, yasaklama kararının duyurulmadığı, kesilen cezaların aylarca bekletilerek tebliğ edilmeye başlanması nedeniyle araç sahiplerinin bu süre içinde defalarca geçiş yasağını ihlâl ettiklerini belirten Deniz; “Tüketici Birliği Federasyonu olarak, halen dahi bu gelişmelerden haberdar olmayan, cezaları tebliğ edilmeyen binlerce araç sahibinin olduğunu biliyoruz. Olay kamuoyunda duyulmaya başladıkça ve kesilen cezalar tebliğ edildikçe mağdur sayısının daha da artacağını ve kesilen cezaların da, katlanarak büyüyeceğini öngörüyoruz” dedi.

Yasak kapsamına giren araç sahiplerinin tebligat yapılmasını beklemeden E-devlet ve KGM üzerinden sorgulama yaparak, haklarındaki işlemleri öğrenmelerini öneren Mehmet Bülent Deniz, adeta tuzak kurularak geleceklerine ipotek konulan binlerce mağdur için yetkililerin acilen harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

05.05.2019, Tüketici Postası

Hiç yorum yok: