5 Mayıs 2019 Pazar

CİMER'den öyle bir cevap geldi ki…

#koprugecismagdurlari’nin hak arama sürecinde yeni gelişmeler yaşanıyor.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçişi yasaklanan araçlara kesilen astronomik cezalara karşı araç sahipleri yetkililere seslerini duyurmaya çalışırken, mağdurlara destek veren Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz’e gönderilen bir belge, şok etkisi yarattı.

Mağdurların hak arama sürecine en başından bu yana destek veren Deniz, geçtiğimiz günlerde Bilgi Edinme Kanunu’nun tanıdığı hakkı kullanarak, Ulaştırma Bakanlığı tarafından cevaplandırılması istemiyle yasak uygulamasının başladığı 01.01.2019 ile 31.03.2019 tarihleri arasında kaç adet geçiş ihlali yapıldığını ve bu geçişler için kesilen ceza tutarını sordu.

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz’in başvurusuna karşı CİMER’den, sorulan soruyla ilgisi olmayan cevap verildi.

Gelen cevapta; “28.12.2018 tarih ve 2018/10-1 sayılı UKOME Kararı ile İstanbul Boğaz Köprülerinden geçecek olan araç sınıfları yeniden belirlenmiş ve bu düzenleme tüm basın yayın organları ile kamuya duyurulmuştur. Aynı zamanda araç sürücüleri köprü güzergahları boyunca 40 lokasyonda uyarı afişleri ve 5 adet lokasyonda da Değişken Mesaj İşaretleri ile yazılı ve görsel olarak uyarılmaktadır. 02.11.2016 tarihi ile 31.12.2018 tarihleri arasındaki ihlalli geçiş cezaları iptal edilmiş olup, 01.01.2019 tarihinden sonra yapılan ihlalli geçişlerden kaynaklanan cezaların iptali ise söz konusu değildir” bilgilerine yer verildi.

Sorulan soruyla hiçbir ilgisi olmayan bu cevap için itiraz hakkını kullanacağını belirten Deniz; “bilgi edinme başvuruma cevap hazırlayan çalışan anlaşılan o ki; soruyu okumadan, kafasında oluşturduğu standart bir cevabı yazıp göndermiş. Başvurumla hiçbir ilgisi olmayan cevap nedeniyle yasal haklarımı kullanarak Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’na başvuruda bulunacağım” dedi.

Bilgi edinme mevzuatı gereğince bilgi edinme talebinde bulunan vatandaşa hiç cevap verilmemesi veya talebin tam karşılanmaması durumunda 15 gün içinde yazılı olarak Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu Adalet Bakanlığı 06659 Kızılay Ankara adresine, posta yoluyla başvurulması gerektiğinin altını çizen Deniz; “kestiği cezayı vatandaşlara tebliğ etmekte nazlanan yetkililer, üç ay içinde kestikleri ceza tutarını ya bilmiyorlar ya da açıklamak istemiyorlar” dedi.

26.04.2019, Tüketici Postası

Hiç yorum yok: