11 Ocak 2019 Cuma

Kennedy Benimle Aynı Görüşte


Kapıyı tıklatan görevli; ‘it’s time to go Mr. President (Sayın Başkan, gitme zamanı)’ diye uyardığında, Başkan saatine baktı. ‘Evet, vakit gelmiş’ diye düşündü. Önündeki kağıt tomarını güzelce katlayıp ayağa kalktı ve Oval Ofis’in kapısında bekleyen görevliye ‘gidelim’ dedi.

Güneşin yüzünü az gösterdiği bir Perşembe sabahıydı. Beyaz Saray’dan ayrılan Başkanlık konvoyu hızla Temsilciler Meclisi’ne doğru yol alıyordu. Limuzinin içindeki Başkan, birazdan yapacağı konuşmanın ekonominin varolan düzeninde yeni bir açılıma neden olup olamayacağını hesaplıyordu.

Alkışlar arasına kürsüye gelen ABD. Başkanı John F. Kennedy; ‘tüketiciler en büyük topluluktur, ekonomiyi ve ekonomiyi yönetenlerin kararlarını etkileyecek güce sahiptirler’ diyerek başladığı tarihi konuşmasını bitirdiğinde, salonda bulunan Temsilciler Meclisi üyeleri önemli bir olaya tanıklık ettiklerini hissediyorlardı.

Gelişen ekonomik düzende, Kennedy’nin dediği gibi ekonomiye yön verecek kadar güçlü müyüz, tüketici olarak?

Gerçekten kral biz miyiz?

Bu makale, 04.01.2019 tarihinde https://ekonomigundemi.com/yazarlar/mehmet-bulent-deniz/kennedy-benimle-ayni-goruste/175/ linkinde yayınlanmıştır.


Hiç yorum yok: