9 Nisan 2015 Perşembe

Kesintinin Gerçek Nedenini Açıkla!

Tüketiciler Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Av. Mehmet Bülent Deniz, 31 Mart 2015 tarihindeki elektrik kesintisine ilişkin yapılan açıklamaları değerlendirdi.

Aradan bir hafta geçmiş olmasına karşın kesintinin nedeninin kamuoyuna açıklanamamış olmasının sorumlu bir yaklaşım oladığını belirten Deniz, “Dünyada örneği çok az yaşanan, ülkemizde ise 1999 Depremi dahil hiçbir dönem bu denli yaygın şekilde gerçekleşmemiş bulunan kesintinin nedenleri konusunda kamuoyu halen aydınlatılmamıştır’’ dedi. 

Açıklamasında “Elektronik, bilişim ve iletişim olanaklarının en üst düzeyde olduğu bir çağda, milyonlarca nüfusu etkileyen, sıra dışı bir olayın nedenlerinin, aradan bir haftalık süre geçmiş olmasına karşın halen kamuoyuna açıklanmamış olması, sorumsuzluk örneğidir’’ ifadelerini kullandı.

‘ŞEFFAF OLUN’ 
Deniz, Bakan Yıldız’ın, elde edilecek tüm bilgilerin şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacağına ilişkin beyanlarının da inandırıcılıktan uzak olduğunu savundu. Federasyon olarak; “31 Mart tarihinde yaşanan enerji kesintisinin gerçek nedenlerinin en kısa sürede, doğru bir şekilde’’ en kısa sürede kamuoyuna açıklanması çağrısı yapan TBF Başkanı Deniz, yaşanan kesintinin yinelenmemesi için hangi önlemlerin alındığının ve yinelenmesi durumunda etkili müdahale planının olup olmadığının da paylaşılmasını istedi.

08.04.2015, Aydınlık http://www.aydinlikgazete.com/ekonomi/kesintinin-gercek-nedenini-acikla-h67160.html

Hiç yorum yok: