9 Mart 2015 Pazartesi

Kaçak Bedeline Kılıf

Tüketicilerin tepkilerine ve hukuki başvurulara konu olan kayıp-kaçak elektrik bedellerine dair AKP hükümetinin hazırladığı yasa tasarısı, gönderildiği TBMM’de üzerinde görüşülmeyi beklerken Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz AKP hükümetinin elektrik tüketimindeki kayıp-kaçak bedeli ile ilgili hazırladığı yasa tasarısını, bu bedellere “yasal kılıf oluşturma” olarak yorumladı. Deniz, tasarının onaylanması halinde Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracaklarını söyledi.

Yasa geri çekilsin
Tasarı incelendiğinde, Bakan Yıldız’ın söylediğinin aksine; kayıp-kaçak bedelini yasallaştıran, dahası bu bedel ile ilgili olarak yargılama yetkisini sınırlayan düzenlemeler bulunduğunun görüleceğini vurgulayan Deniz, “Tüketiciler iktidar tarafından elektrik dağıtım firmalarına teslim edilmiştir” dedi. Anayasa’daki sosyal devlet, hukuk devleti, yurttaşın hak arama özgürlüğünü elinden almaya kalkan bu tasarının geri çekilmesini istediklerini belirten Deniz, TBF, olarak tasarının bu haliyle yasalaşacak olması halinde Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi aşamalarına kadar yargısal tüm girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

30.01.2015, Özgür Gündem http://www.ozgur-gundem.com/?haberID=125064&haberBaslik=Ka%C3%A7ak%20bedeline%20k%C4%B1l%C4%B1f&action=haber_detay&module=nuce

Hiç yorum yok: