25 Mart 2015 Çarşamba

10 Günde 13 Bin 985 Saat Elektriksiz Kaldık!

Türkiye genelinde, Mart ayının ilk 10 gününde 13 bin 985 saat elektrik kesintisi uygulandı.

Tüketici Birliği Federasyonu "Elektrik Kesinti Endeksi" (EKE) oluşturdu. 

Endekse göre, 1-10 Mart tarihleri arasında Meram Elektrik Dağıtım AŞ. (MEDAŞ) 2 bin 877 saat, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ. 2 bin 247 saat, Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ. ise 1434 saat ile en çok planlı elektrik kesindisi uygulayan dağıtıcılar oldu.

Mart ayının ilk 10 Türkiye genelinde gününde 13 bin 985 saat elektrik kesintisi uygulandı.

İstanbul Avrupa Yakası dağıtıcısı olan BEDAŞ 948, Anadolu Yakası dağıtıcısı AYEDAŞ 144 saat kesinti uyguladı. Ankara'nın da içinde bulunduğu 7 ilin dağıtıcısı BAŞKENT EDAŞ 322 saat kesinti uyguladı.

En az elektrik kesintisi ise 15 saat ile Muş, Bitlis, Van ve Hakkari'nin dağıtısıcı VEDAŞ tarafından uygulandı. VEDAŞ'ı 21 saat ile Kırklareli, Edirne, Tedirdağ'ın dağıtıcısı TREDAŞ gerçekleştirdi.

"OLUMSUZLUKLARIN TESPİTİ ÇÖZÜM İÇİN BİR ADIM"
EKE'nin oluşturulmasını değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, "Tüketicilerin enerji sektörüne ilişkin yaşadığı olumsuzlukların tespit edilmesi ve çözümlenmesine yönelik eylem planının bir adımı daha atılmış olmaktadır" dedi.

Elektrik enerjisi, ülkenin yaşamsal ve stratejik sektörlerinin başında geldiğinine dikkat çeken Deniz, "Son dönemde elektrik üretimi ve dağıtımı hizmetlerinde hızlı bir özelleştirme süreci yaşanmış, akabinde de serbest tüketici tanımıyla sektörde "rekabet, ucuz fiyat ve kaliteli hizmetöin gerçekleşmesi amaçlanmıştır. Ancak özelleştirmeler sonrası elektrik sektöründe yaşanan gelişmeler, "rekabet-ucuz fiyat-kaliteli hizmet" bir yana, sektörün yaygın ve yoğun olarak tüketicileri mağdur ettiğini ortaya koymuştur" diye konuştu.

11.03.2015, NTV http://www.ntv.com.tr/turkiye/10-gunde-13-bin-985-saat-elektriksiz-kaldik,T6LIF41rt0G77qjDumr_4w

Hiç yorum yok: