24 Şubat 2008 Pazar

420,3 Milyon YTL.lik "Seni Seviyorum"




Sizin Sevginiz Kaç Para?..


Bir 14 Şubat fırtınasını daha geride bıraktık...

Küresel kapitalizm, tüketiciye oynadığı oyunun yeni perdesini bu yıl da açtı ve tüketici sadece Türkiye'de "seni seviyorum" demek için kredi kartlarına 420,3 milyon YTL. lik yeni bir yük bindirdi.


Öğretmenler Günü, Anneler-Babalar-Nineler Günü derken son on yıldır tüketicinin başına sarılan yeni dertlerin şampiyonu hiç kuşkusuz "Sevgililer Günü" muhabbeti.


14 Şubat'a yaklaşırken başlayan promosyonlar, kırmızı kalplerle bezenmiş vitrinler her yanı sararken, tüketici adeta "seni seviyorum" demeyi alacağı bir hediye ile söylemeye mecbur tutuluyor. Kredi kartlarına asılan tüketicinin aldığı hediye ile sevdiğine duygularını ne kadar ifade edebildiği de tartışmalı.


Sevgilisinin belki de hiç kullanmayacağı bir şeyi hediye eden, hediye aldığının bir üst modelinin bir sonraki gün vitrinde satışa sunulduğunu gören sevgili için, içine düşülen trajkomik durumdan daha beteri ödeme günü geldiğinde iyice kabarıklaşan hesap ekstreleri oluyor.


Tüm bunları TVnet'de, haber kuşağında anlattık. Yıllardır anlatıyoruz. Ama görüyoruz ki, "Garp Cephesinde Yeni Bir Şey Yok"


Aziz Valentin de, yattığı yerden acı acı gülüyordur herhalde...

Hiç yorum yok: