27 Ocak 2008 Pazar

"tüketici hareketi için çabamız devam edecektir"



deniz: “tüketici hareketi için çabamız devam edecektir”

Tüketiciler Birliği Genel Başkanlığı görevinden ayrılması ile ilgili bir değerlendirme yapan Mehmet Bülent Deniz; "ülkemiz tüketici hareketi için katkı ve çabamız devam edecektir” dedi.

Mehmet Bülent Deniz konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır;

Tüketiciler Birliği, 1997 yılında “daha güzel bir Türkiye için çok şey istiyoruz” diyerek, bir “sivil yürüyüş”e başlamıştır.

Tüketiciler Birliği, öteden beri siyaset, demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum örgütlerindeki başkanlık sürelerine dikkat çekmiş, 30-40 yılı bulan örgüt başkanlıklarının, demokratik açılımlarla bağdaşmadığını savunmuştur.

Bu anlamda Tüketiciler Birliği tüzüğü Genel Başkanlık süresine ilişkin bir sınırlama getirmiş, getirilen bu sınırlama doğrultusunda görev süremin dolması nedeniyle kurucu Genel Başkanlık ve 11 yıldır yürüttüğüm Tüketiciler Birliği Genel Başkanlık görevinden 25.01.2008 tarihinde ayrılmış bulunmaktayım. Tüketiciler Birliği’nin bu tutumunun tüm siyasi partiler, meslek ve sivil toplum örgütleri için örneklik oluşturmasını diliyorum.

Bugün itibariyle onbinlerce üyesi, gönüldaşı ve 21 şubesi ile çalışmalarını sürdüren Tüketiciler Birliği’nin geçmiş 11 yıllık dönemindeki başarılarında Genel Başkan olarak katkı sunmuş olmanın onurunu taşımaktayım.

Kuşkusuz ülkemizin en büyük ve etkin sivil toplum kuruluşlarından biri niteliğini kazanan Tüketiciler Birliği’nin bu başarısının altında, Tüketiciler Birliği’ne emek veren genel merkez ve şubelerdeki yöneticilerimizin, üyelerimizin, gönüldaşlarımızın, özellikle çalışmalarımızın kamuoyuna yansımasını sağlayan medya çalışanlarımızın ve çalışmalarımıza sahip çıkan Türkiye tüketicisinin çaba ve destekleri yer almaktadır. Gösterilen ilgi, destek ve katkıya yürekten teşekkür ediyorum.

Küresel ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler, 2008 yılının hepimiz için oldukça zor bir olacağını göstermektedir. Bu dönemde tüketici hareketinin güçlü bir şekilde işlevini yerine getirmesinin önemi artmış bulunmaktadır.

Zor dönemde tüketici örgütlenmelerinin tüketicinin hak ve çıkarlarının korunması için yapacakları katkı yanında, kişisel olarak 11 yıllık süreçte edindiğim bilgi ve deneyimin ışığında, bir sivil toplum ve tüketici hakları uzmanı olarak; konferans, panel, makale ve analizler ile kamuoyu ve karar mekanizmaları nezdinde ülkeme, sivil toplum ve tüketici haklarının gelişmesine katkı sunmaya devam edeceğim.

Mehmet Bülent Deniz
Tüketiciler Birliği Eski Genel Başkanı

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Selamlar,

Sizi yıllardır medyadan tanıyorum.
Almış olduğunuz karar çok cesurca. Tam da size yakışan bir karar olmuş. Tebrik ediyor, çalışmalarınızın mutlaka hangi zeminde olursa olsun sürmesini diliyorum.

Serhat Kocaaslan