30 Aralık 2018 Pazar

Dolandırıcılardan yeni taktik

Dolandırıcılık yöntemleri artık sınır tanımaz hale geldi. Çeşitli yöntemlerle binlerce kişiyi tuzaklarına düşüren dolandırıcılar, her gün kurbanlarına yenilerini ekliyor. İşte yeni dolandırıcılık türü...


Dolandırıcılık yöntemleri artık sınır tanımaz hale geldi. Çeşitli yöntemlerle binlerce kişiyi tuzaklarına düşüren dolandırıcılar, her gün kurbanlarına yenilerini ekliyor. Dolandırıcıların yeni yöntemiyse "kurye". CNN TÜRK muhabiri Sema Akbulut ve kameraman Emre Kınacı, dolandırıcıların yeni yöntemini sizler için araştırdı.

Dolandırıcılar, yöntemlerine bir yenisini daha ekledi; "kurye tuzağı". Yeni taktiğin ilk adımı ise "Alo kiminle görüşüyorum? Kuryenizi getirdim. Kapınızın önündeyim, nereye bırakayım?". Vatandaş cevap veremeden kapanan telefon, dolandırıcıların ağına düşmeniz için hazırlanmış tuzağın başlangıcı. Sizi arayan 0888 veya 0800'lü numaradan gelen aramaya geri döndüğünüzde de 7 saniyesi 25 TL'ye varan ücretlendirme ile karşı karşıya kalıyorsunuz.

Konu ile ilgili CNN TÜRK'e konuşan siber güvenlik uzmanı Burak Tahmaz, "200, 250, 1000, 3000 TL gibi dolandırıcılık ile karşı karşıya kaldık. Arayan numarayı geri aramamızla başlayan, 7 saniyesi 25 TL gibi bir ödeme operatör tarafından faturaya yansıtılıyor" dedi.

Tüketiciler Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz ise, "Dolandırıcıların zekalarına yetişmek mümkün değil. Çözülen oyunların üzerine yeni bir oyun ekleyip, tüketicileri, vatandaşı kandırmaya devam ediyorlar" şeklinde konuştu.

Doğada iyi de kötü de kaybolmaz

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz İklim Ekonomisi'nde bu hafta iklim değişikliğinin tüketiciye etkisini anlatıyor.

İklim Ekonomisi'nde bu hafta...

Kanal Ekonomi'de, Gazeteci-Yazar Çetin Ünsalan'ın hazırlayıp sunduğu İklim Ekonomisi'nde bu hafta iklim değişikliğinin tüketiciye etkisini, Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz anlatıyor.