17 Mayıs 2019 Cuma

Konut mağdurları için işte çözüm

Binlerce insan parasını ödedikleri konutlar için mücadele ediyor.
Firmalar battık diyor ve köşeye çekiliyor.
Devlet binlerce ailenin sorununa kör ve sağır.

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı ve mağdur temsilcilerinden Fahri Kaygu, yaşanan sorunu ve çözümleri gazeteci Selçuk Geçer'e anlatıyor.
15 Mayıs 2019,KRT, Güne Bakış


Deniz: #koprugecismagdurlari'nın cezalarının iptal edileceği kesinleşti

Tüketici Postası bugün son dakika olarak Kamu Denetçiliği Kurumu’nun b köprü geçiş mağdurlarıyla yapacağı çalıştayı iptal ettiğini duyurmuştu. Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz haberimizi doğruladı ve kesilen cezaların iptal edileceğinin neredeyse kesinleştiğini ifade etti.

Kamu Denetçiliği Kurumu 22 Mayıs’ta Ankara’da köprü geçiş mağdurlarının başvuruları üzerine konunun tüm taraflarıyla bir çalıştay düzenleyerek sorunun çözüm yollarını araştıracaktı. Ancak kamu denetçiliği kurumu, bu çalıştayı iptal etti. İptal kararı Tüketici Postası'nda son dakika olarak yayınlandı. Konuyla ilgili Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz açıklamada bulundu.

Cezaların iptali kesinleşti
Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, Kamu Denetçiliği Kurumu’ndan 16 Mayıs Perşembe günü sabah saatlerinde gelen e-posta ile köprü geçiş mağdurlarının cezalarının iptali hususunun tamamen kesinleştiğini ifade etti.

Deniz, Tüketici Postası’nın son dakika olarak yayınladığı bilgileri teyit ettiklerini ifade ederek, “Doğrudur. Kamu Denetçiliği Kurumu 22 Mayıs’ta Ankara’da konunun taraflarıyla birlikte düzenleyeceği çalıştayın iptal edildiğini, iptal gerekçesinin de Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın açıklaması olduğunu bildirdi” dedi.

“Bu çok sevindirici bir haber”
Tüketici Birliği Federasyonu’nun da çalıştaya davetli olduğunu aktaran Deniz, “Katılarak mağdurlar adına görüşlerimizi ve çözüm önerilerimizi sunacaktık. Kamu Denetçiliği Kurumu’nun bu bildirimi köprü geçiş mağdurlarına kesilen idari para cezalarının iptal edileceği hususunun kesinleştiğini bize göstermektedir. Bu çok sevindirici bir gelişmedir. Böylece 900’e yakın araç sahibine kesilen milyonlarca liralık cezaların iptal edilmesiyle sorun çözülmüş olacaktır” diye konuştu.

“İptal kararını garipsedik”
Sorunun çözülmesini sevindirici bulmakla birlikte Kamu Denetçiliği Kurumu’nun çalıştayı iptal etmesini garipsediklerini belirten Deniz şöyle konuştu:
“Bu durumu Türkiye’nin yönetim algısı, yönetim biçimi bakımından oldukça garipsediğimizi belirtmek istiyorum. Bir büyükşehir belediye başkan adayının sözüyle bir devlet kurumunun yürütmekte olduğu süreci sonlandırması tarihe bir not olarak düşülmelidir. Çünkü henüz ortada idari para cezalarının kaldırılacağına ilişkin idari bir düzenleme olmadığı gibi bu konuda yasa tasarısı çalışması henüz yürütülmektedir. Esasında bu cezaların ortadan kaldırılması idari bir düzenleme ile mümkün görünmemektedir. Mutlak surette TBMM’de bir yasal düzenleme yapılması zorunludur. Ortada daha tasarının hazırlık süreci varken daha da önemlisi milletvekillerinin önlerine gelecek tasarıyı ne şekilde oylayacakları, kabul edip etmeyecekleri belli değilken, bir devlet kurumunun bir belediye başkan adayının beyanını esas alarak süreci yarıda kesmiş olmasını garip bulmaktayız"

16.05.2019, Nejla Sakınmaz, Tüketici Postası