24 Ocak 2019 Perşembe

5816 defa kızdım…

Duymayan kalmadı, köşebaşını tutmuş bir yazar, Atatürk üzerine yazdığı kitap için yeni bir sömü.. pardon pazarlama yöntemi icat etmiş.

Kitap özel basılmış, elle ciltlenmiş, falan filan…
Bitmedi, 1881 adet basılacak bu özel kitap saat dokuzu beş geçe alıcısıyla buluşacak.
Dahası bu çok çok özel eser, tam ikibinbeşyüz törkiş liradan kapışılacak.

Yerel seçimlere bir nefes kala, iktidar muhalifi çevreyi konsolide etmek ve –kusura bakılmasın bir zahmet- sırtından para kazanmak isteyen bu müthiş, dahiyane pazarlama yöntemi kamuya yansır yansımaz, gürültü koptu tabi.
Atatürk’ü sevmeyenler tarafında kopan gürültünün, kahkaha atan dudaklardan dökülmesi normal.

Gürültüyü koparan diğerleri, Atatürk’ü sevenler grubu.
İşte bunların niye bağrış çağrış sosyal medyada ortalığı yıktıklarını anlamak mümkün değil…
Kitap Atatürk’ü anlatıyor, doğduğu yıla nazire 1881 adet basılıyor ve en önemlisi vefat saatinde satışa sunuluyor. Daha ne isterler ki?

Haa ikibinbeşyüz törkiş liralık fiyatın, Atatürk’ün yaşamında nereye denk geldiğiyse dert, “ey halkım, kağıt parası, el işçiliği, baskı parası, nakliye, yayınevi kârı, yazar payı, falan filan…” Olmadı, ikibinbeşyüz sayısını arar buluruz Atatürk’ün yaşamında bir yerlerde.

Dini duyguları sömürerek kazanç elde edilmesine tepkili bir çevreye, Atatürk sevgilerini sömürerek ikibinbeşyüz törkiş liradan, oradan buradan toplama bilgilerle bezeli bir Atatürk kitabı satmak için vahim bir hata yapıldığına da işaret etmek gerek.
Bu fiyat az. Etikete 5.816,00 TL. rakamı konmalıydı ki, işlem tamam olsun.

5816 ne mi?
Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun’un numarası…


Bu makale, 23.01.2019 tarihinde 

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Avukat Mehmet Bülent Deniz: Katma değer, tüketici hakkıyla mümkün!

Tüketicinin haklarını ve son dönemlerde buna yönelik geliştirilen teknolojileri konuştuğumuz bu bölümümüzde konuğumuz Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Avukat Mehmet Bülent Deniz oldu.

ST Endüstri Radyo’nun konuğu, Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Avukat Mehmet Bülent Deniz, tüketici haklarının kullanılmasının, Türkiye’yi, her alanda yüksek katma değerli ürünler üretmeye götüreceği tespitini yaparak, şöyle konuştu: “Mükemmeli aramak, eleştiri ve denetim mekanizması ile mümkündür.”

Deniz, yasa gereği marketlerin, plastik poşet yerine doğa dostu alternatif sunmakla mükellef olduğunu söyledi. Yasa koyucunun, doğaya zarar veren ve ithalatı ile ekonominin sırtında yük olan plastik yerine, tüketiciye, bez poşet, file, koli gibi taşıyıcıları vermek mecburiyetinde olduğunun altını çizen Deniz, şöyle konuştu:

“Marketler sanki konu ellerindeki plastiği parayla satmakmış gibi, müşteriye doğa dostu bir alternatif taşıma kabı vermekten imtina etmektedir.”

Haberin tamamı ve program kaydını dinlemek için