5 Temmuz 2019 Cuma

Tüketici Federasyonlarından Anadolu Ajansına (AA) Ziyaret

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF)’nun da aralarında bulunduğu tüketici örgütleri federasyonları temsilcileri Anadolu Ajansı İstanbul Bürosunu ziyaret etti.
Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, Yönetim Kurulu Üyesi Güldeğer Gökçek, Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal ve Tüketici ve Çevre Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Osman İlhan’dan oluşan heyet, Anadolu Ajansı İstanbul Bürosu Finans Haberleri Müdürü Yılmaz Yıldız’ı ziyaret etti.
Tüketici örgütleri federasyonlarının bir süredir birlikte yürüttükleri çalışmalar hakkında sunum yapan heyet, Anadolu Ajansı İstanbul Bürosu Finans Haberleri Müdürü Yılmaz Yıldız’a mevcut tüketici sorunları üzerinde gözlem ve tespitlerini aktardılar.
Görüşmede konut mağdurlarının sorunları ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi veren heyet, bir süre önce hazırladıkları Konut Mağdurları Raporunu Yıldız ile paylaştılar.
05.07.2019, Tüketici Birliği Federasyonu

Denizden geçmek ücretsiz olmalı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki onarım nedeniyle, Asya ve Avrupa arasındaki geçişlerde trafik kilitlenme noktasına geldi. Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, “Onarım süresince deniz geçişi tamamen ücretsiz olmalıdır” dedi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde planlanan ve 55 gün süreceği açıklanan onarım nedeniyle dört şeridin trafiğe kapatılması 15 Temmuz Şehitler köprüsündeki trafik akışını kilitlenme noktasına getirdi. Konu ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından metrobüs ve deniz ulaşımı seferlerinin arttırılacağına ilişkin önlemler alınsa da Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, “Onarım süresince deniz geçişi tamamen ücretsiz olmalıdır” dedi.

Tüm geçiş ücretleri Fatih Sultan Mehmet Köprüsü onarımı süresince sıfırlanmalıdır
Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde başlayan onarım çalışmaları İstanbul'daki trafiği içinden çıkılmaz hale getirdi. Bu anlamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs ve deniz ulaşımına ilişkin sefer sayılarını artırmalarını olumlu bir adım olarak görüyoruz. Ancak bu yeterli gelmeyecektir. Bu nedenle özellikle Avrasya Tünel Geçişi, Yavuz Sultan Selim ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki geçiş ücretleri Fatih Sultan Mehmet Köprüsü onarımı süresince sıfırlanmalıdır. Köprü geçişi yapan metrobüs seferlerinde ücret alınmaması konusu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gündeme getirilmelidir ve uygulanmalıdır. Yaz sıcağında işine ve evine gitmek için çabalayan milyonlarca İstanbullu, bir kıtadan diğerine geçerek saatlerini yolda harcamaktadırlar. Bu durum, Ülke ekonomisi ve de tüketicinin cebi için çok büyük bir kayıp anlamına gelmektedir. Dolayısıyla alternatif geçişleri özendirmek maksadıyla, Avrasya Tüneli’ndeki, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki geçiş ücretleri onarım süresince sıfırlanmalıdır. Deniz ulaşımı ile de ilgili, arabalı ve yaya geçiş ücretlerinde ciddi miktarda indirim yapılmalıdır. Aynı durum, köprüyü geçen metrobüs seferleri için de düşünülebilir” şeklinde konuştu.

02.07.2019, Tüketici Postası